Gesprek met de wethouder

Maandag 1 april hadden we een afspraak met Fleur Spijker, wethouder Wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen. Zij kwam op bezoek op de Zoeterwoudseweg en werd vergezeld door projectmanager Peter Stokkermans. Hieronder een korte weergave van de afspraak.

We hebben de wethouder een goed beeld kunnen geven van hoe de buurt aankijkt tegen het bouwproject en welke zorgen er zijn. Hierbij hebben we ook kunnen aangeven op welke manier wij dit binnen de wijk als bewoners met elkaar afstemmen. We hebben buiten – mede met behulp van de tekeningen ten aanzien van het boogde volume – het beoogde bouwterrein buiten met elkaar bekeken. We hebben aangegeven dat we ontwikkeling van het gebied positief vinden, maar dat we kwaliteit terug willen zien als het gaat om de aansluiting op de bestaande woningen/wijk en dat we visie op de gehele straat en op de ontwikkeling van de wijk missen. Onze wijk wordt momenteel helemaal volgepropt met hoogbouw. We missen de balans.
Tevens hebben we aangegeven dat we ons ook ernstig zorgen maken over de invulling de commerciële plint. De ontwikkelaar heeft geen haalbaarheidsstudie gedaan en vindt dat niet nodig, maar heeft ook geen heldere visie. Wij maken ons als bewoners zorgen over leegstand. De wijk heeft veel voorzieningen in de buurt.
We hebben verder een rondje gelopen langs gemeentelijk monument Ma Retraite om aan te geven hoe ingebouwd dit monument zal raken met de huidige ambtelijke richtlijnen van het project. We zijn vervolgens via de Tomatenstraat naar de Meloenstraat gelopen om aan te geven dat daar een zeer hechte gemeenschap woont met mensen die ook veel buiten zijn en zich ook grote zorgen maken over de schaduwwerking (oa ook vanwege wensen aanleg zonnepanelen) en over eventuele schade tijdens de bouw. Verder hebben we in het gesprek nog de kwaliteit van de Zoeterwoudseweg (de enorme trillingen) en de verkeersontsluiting (ook met oog op alle overige bouw in de wijk) aan de orde gesteld. De wethouder heeft aangegeven de input mee te zullen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *