Parkeernormen vervroegd omlaag

Op 29 april lazen wij dit artikel in het Leidsch Dagblad:

https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20190429_97531047/leidse-parkeerregels-versoepeld-om-meer-nieuwbouw-mogelijk-te-maken?utm_source=google&utm_medium=organic

De bestaande Leidse parkeerregels en -normen gaan later dit jaar op de schop. De parkeernormen worden vervroegd aangepast om bouwplannen die nu actueel zijn niet te frustreren. In onze wijk zijn er twee projecten als proeftuin aangewezen: de Lammenschansdriehoek en de Ananas.

Dit voorstel is 26 april bekend gemaakt:

https://gemeente.leiden.nl/bestuur/publicaties/college-en-burgemeestersbesluiten/collegebesluiten-26-april/

Als inwoner van Leiden heb je na de bekendmaking 6 weken om hierop te reageren. Dat kan dus tot 7 juni via:

https://gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/melding-doen-klachten-en-overlast/klachten/bezwaar-en-beroep/

Met betrekking tot project Watergeuskade vragen wij ons af wat dit gaat betekenen. Wat betekent dit voor parkeren voor bedrijven en hun bezoekers? Gaan mensen de auto dan 500 meter verderop parkeren? We zien niet terug wanneer de proeftuinen in onze wijk wel of niet zijn geslaagd. Hoe zit het met betaald parkeren qua tijden? In onze wijk is het nu tot 19.30 betaald en wat gaat iedereen na die tijd doen? Zijn er ook zaken bedacht en in werking gezet om mensen goed te faciliteren om minder auto’s in gebruik te hebben. Je kan naar ons idee niet ineens zonder alternatieven en nieuwe initiatieven doen alsof mensen ineens geen auto meer nodig hebben. Of betekent dit iets voor het type huisvesting? Komen er in die projecten dan uitsluitend studenten oid? Kortom er rezen zo al behoorlijk wat vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *