Inspreken? Hoe werkt dat?

De Nota van Uitgangspunten (de kaders van de gemeente) voor project Watergeuskade is openbaar gemaakt en staat voor 28 november a.s. op de agenda van de raadscommissie Stedelijke ontwikkeling en bij die vergadering kun je als belanghebbende inspreken over dit onderwerp.

Er is niet echt een format voor inspreken. Wel is er een maximale tijd van in dit geval 3 minuten. Bij inspreken kun je de raad goed laten weten van welke zaken je heel blij wordt of juist minder blij. Het meest effectief als je minder blij met iets bent is om dan ook meteen te benoemen welke oplossingen / mogelijkheden / kansen jij ziet. Dat helpt raadsleden erg als zij op – zoals nu geagendeerd op 12 december – moeten besluiten of ze instemmen met deze Nota van Uitgangspunten.

Verder helpt het ook om de raadsleden je inspraak ook schriftelijk mee te geven. Dit kan op twee manieren:

  • vooraf per mail via de commissiegriffier > dat is slim omdat men het dan mogelijk nog kan lezen en vragen kan voorbereiden oid. Mailadres: E.Teunissen@leiden.nl, vermeld er dan bij Inspraak Watergeuskade 28-11-2019 en vermeld duidelijk wie je bent.
  • je kan het ter plekke uitdelen > je hebt dan ong 20 kopietjes nodig

Aanmelden

Als je tijdens een commissievergadering wilt inspreken, kun je je tot op de dag van de vergadering (voor 16.00 uur) van de desbetreffende raadscommissie aanmelden als inspreker bij E.Teunissen@leiden.nl of bij de secretaresse, mw. Boonman (telefoonnr.: 071 – 516 51 07 of via e-mail: griffie@leiden.nl).

Meer informatie van gemeente Leiden

https://gemeenteraad.leiden.nl/fileadmin/user_upload/gemeenteraad/Regels_en_tips_insprekers.pdf

Hulp nodig?

Wil je inspreken inzake Watergeuskade, maar zoek je hulp? Mail naar bewoners_belangen@watergeuskade.com dan kijken we hoe we je kunnen helpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *